• READYCON najväčšia online konferencia pre žiakov

          • Žiaci končiacich ročníkov z každej časti Slovenska mali vďaka našim partnerským školám prístup k najnovším informáciám o zmenách na trhu práce. Aj naši žiaci mali možnosť zúčastniť sa najväčšej online konferencie READYCON, prinášajúcej najnovšie poznatky o meniacom sa trhu práce priamo do tried stredných škôl po celom Slovensku.Cieľom konferencie READYCON bolo poskytnúť žiakom prehľad o aktuálnych trendoch a možných scenároch budúcnosti, aby vedeli podnikať kroky, ktoré im pomôžu nájsť uplatnenie v rýchlo sa meniacom pracovnom prostredí.Okrem trhu ako celku sa v druhej časti konferencie, počas šiestich paralelne prebiehajúcich panelov, prednášky zameriavali na budúcnosť práce v oblastiach Elektrotechniky, Informačných technológií, Strojárstva, Stavebníctva, Zdravotníctva a Obchodu, ktoré boli obohatené o praktické skúsenosti a poznatky z praxe.

            Ďakujem za možnosť zúčastniť sa!

            Veľkou motiváciou pre žiakov bola možnosť počas konferencie súťažiť o ročné predplatné časopisu Trend pre seba a svoju školu. Našej žiačke Kristíne Baránkovej sa to podarilo! Srdečne gratulujeme a zároveň ďakujeme!

          • Pomoc v OZ Oravský ŇUFÁČIK

          • Žiaci Strednej odbornej školy technickej v Námestove a ich majstri odborného výcviku  potešili psíkov z OZ Oravský Ňufáčik. V rámci svojho odborného výcviku priložili ruku k dielu a pomohli namaľovať koterec, ktorý potom zabezpečili ochranným pletivom. Okrem toho počas prestávky zobrali týchto „chlpatých miláčikov“ na prechádzku.