• Strelecký viacboj

          • CVČ pri SOŠt v Námestove zorganizovalo dňa 12. mája 2022 v spolupráci so Slovenským zväzom vojakov v zálohe streleckú súťaž, ktorá sa už tradične konala na Strelnici v Hruštíne. Súťaže sa zúčastnilo 13 žiakov našej školy, ktorí bojovali v streľbe z malorážky (ľah, stoj), v streľbe z veľkokalibrovej pištole a revolvera. Nesúťažne si mohli vyskúšať aj vojenský samopal SA 58. Najviac sa darilo Adamovi Belicajovi, ktorý získal 1. miesto. Na druhom mieste sa umiestil Adam Mrekaj a na treťom Martin Kutlák.

            Akciu pripravil, viedol a o bezpečnosť sa staral vedúci streleckého krúžku na škole PaedDr. Marián Slaničan v spolupráci s Mgr. Františkom Marčokom a Mgr. Dušanom Baľákom. Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom blahoželáme.

          • Young car mechanic súťaž

          • Vo štvrtok 5. 5. 2022 sa žiaci Dudášik Štefan a Grobarčík Dávid zúčastnili regionálneho kola súťaže pre automechanikov s názvom Young car mechanic. Táto medzinárodná súťaž je určená pre študentov stredných odborných škôl. Hlavným cieľom je spopularizovať profesiu automechanika medzi mladými ľuďmi, vymieňať si skúsenosti a vyučovacie postupy a nájsť mladé talenty v oblasti mechaniky a autoservisu vozidiel motorových vozidiel.

          • SMARATÓN – vytrvalosť, ktorá prináša výsledky!

          • Predchádzajúci týždeň sa pre našu školu niesol v znamení získavania bodov v súťaží SMARATÓN.  Súťažiaci sa od pondelka 25. 4. 2022 do piatku 29.4.2022 pasovali s úlohami v programoch Autocad 2D aj 3D, Revit, Alfa + a Cenkros, kde hlavnú úlohu hrala rýchlosť a správnosť.

            Najlepšie umiestnení žiaci v jednotlivých etapách sú: Lukáš Lepáček, Šimon Polťák, Karol Vonšák, Anton Kutlák a Sebastián Pilarčík. Absolútnym tohtoročným šampiónom sa stal Karol Vonšák.

            Výhercom blahoželáme a veríme, že výhry využijú na ich ďalšie vzdelávanie v oblasti stavebníctva.

            Za spoluprácu ďakujeme CVČ pri SOŠT Námestovo.

          • HISTORICKÝ ÚSPECH SOŠt V ARMWRESTLINGU

          • SILNÁ RUKA STREDNÝCH ŠKÔL - FINÁLE

            Celoslovenské finále súťaže silnej ruky stredoškolákov sa uskutočnilo 29. 04. 2022, kde o celkových víťazov bojovalo viac ako 100 stredoškolákov.  Celoslovenské finále tých najlepších z najlepších dopadlo pre našu školu veľmi úspešne.

            V kategórii do 65 kg sa JOZEF ŠULC umiestnil na 1. mieste, čím sa stal MAJSTROM SLOVENSKA.

            V kategórii do 70 kg sa Sebastián Chromek umiestnil na 4. mieste.

            Chlapcom srdečne gratulujeme, prajeme veľa ďalších úspechov a v budúcom roku ďalšie medaily.

          • MURÁR 2022

          • V dňoch 26.4.2022-28.4.2022 sa naši žiaci zúčastnili medzinárodnej súťaže praktických zručností MURÁR 2022 v Nitre. Našu školu reprezentovali 2 žiaci, Ján Košút a Matej Klinovský, ktorí obsadili krásne druhé miesto a týmto postúpili do celoštátnej súťaže žiakov stredných škôl, Skills Slovakia, v odbore murár. K postupu im srdečne gratulujeme!

          • Eko akcia SOŠ technickej

          • Dňa  02.05.2022 sa  naša  škola  zapojila  do ekologickej  akcie  v spolupráci s CHKO  Horná  Orava  a MO SRZ v Námestove. Naše  aktivity  smerovali  hlavne  na  „Oravské  more“, rieky  Biela  Orava  a potok  Michaľovka. Hlavnou činnosťou  bolo   čistenie  brehov  od  komunálneho  odpadu. Na  vlastné  oči  sme sa  mohli  presvedčiť  my a  aj naši  žiaci  o ľahostajnosti  niektorých  ľudí,  ktorí neváhajú namiesto zberných  dvorov prírodu  využívať  ako  smetisko. Je  nám  ľúto  tejto devastačnej  činnosti niektorých  ľudí  v prírode,  ale veríme, že  tých  ktorým  záleží  na  prírode  bude  pribúdať a svojimi  aktivitami, motivovaním a svojim  vzorom presvedčia o správnosti tejto  činnosti aj tých, ktorým  to ešte  „nedošlo“,  že  bez  prírody  nebude môcť  existovať  ani  človek.

                                                                                                                                                               Marčok František

          • „Máj, máj, máj zelený“

          • Posledný aprílový piatok už tradične patrí stavaniu májov. Naši žiaci nás presvedčili o tom, že táto milá tradícia v očiach mládeže ešte neupadla do zabudnutia. Ozdobený vrcholec stromčeka sa vztýčil aj pred budovou Strednej odbornej školy v Námestove, ktorej žiaci v spolupráci s CVČ pripravili pestrý kultúrny program plný zvykov a tradícií. Najskôr vyzdobili voz, zapriahli koňa a za doprovodu veselých ľudových piesní sa vybrali ulicami Námestova potešiť oči a uši okoloidúcich. Za bránami našej školy vítali celý sprievod dievčatá v krojoch, ktorých šikovné ruky vyzdobili stuhami vetvičky. Keď sa májka už „vypínala“ nad školskou bránou, úsmevy na tvárach žiakov aj učiteľov nás presvedčili o tom, že takáto ľudová tradícia určite patrí aj na pôdu školy.