• Úsilie členov nášho školského parlamentu bolo korunované úspechom!

          • 14. decembra sa konala Krajská konferencia školských parlamentov stredných škôl, spojená s vyhodnotením Olympiády školských parlamentov 2022, do ktorej sa zapojilo 33 škôl a jej aktivity úspešne realizovalo 27 z nich.Piaty ročník Olympiády školských parlamentov stredných škôl usporiadali RMŽK a Krajský stredoškolský parlament pod záštitou predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej, ktorá všetkých poctila svojou účasťou.

            „Cieľom aktivít bolo budovanie dobrých vzťahov v školskom parlamente aj v škole, ponuky motivácie cez úspešných absolventov škôl, pomoc obyvateľom mesta,“ povedala predsedníčka RMŽK Karin Grobarčíková.

            Aktivity zachytili študenti vo videách a najzaujímavejšie vybrala hodnotiaca komisia na špeciálne ocenenie. Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová ocenila 27 aktívnych školských parlamentov. Špeciálne ocenenie udelila aj školskému parlamentu zo Strednej odbornej školy technickej v Námestove.

            Olympiáda obsahovala viaceré aktivity, do ktorých sme sa ako škola mohli zapojiť. Členovia nášho školského parlamentu nezaháľali a prihlásili sa do všetkých troch vyhlásených aktivít spolu s prémiovou aktivitou. A podarilo sa, získali sme 1. miesto, cenu poroty a aj cenu sympatie.

            GRATULUJEME

          • R! Academy

          • Žiaci, ktorí sa zapojili do projektu ´´R! Academy´´ boli pozvaní na Biznis fórum v Žiline, ktoré sa uskutočnilo 24.11.2022. Tu mohli žiaci konzultovať svoje nápady a ďalej pracovať na svojich podnikateľských zámeroch a rozvíjať ich.

          • Veľkolepá výstava TUTANCHAMON - JEHO HROBKA A POKLADY

          • Aj vďaka CVČ pri SOŠt sa žiaci našej školy vydali na fantastickú cestu do minulosti a odhalili najväčší archeologický objav sveta. Mali možnosť vidieť pohrebné komory a podklady samotného faraóna presne tak, ako ich pred 100 rokmi objavil HowardCarter.

            Formou zážitku si žiaci osvojili množstvo vedomostí o starobylej civilizácii dávneho Egypta. Vďaka unikátnemu spôsobu expozície a audio sprievodcovi, boli žiaci doslova prenesení tisíce rokov v čase.

            Výstava inšpirovala žiakov k záujmu o starobylé civilizácie, archeológiu, históriu, literatúra aj výtvarné umenie.

          • Drevodom

          • Dňa 28.11.2022 sa naši študenti odboru Staviteľstvo zúčastnili exkurzie Drevodom Malacky. Mohli vidieť jednu z najväčších drevených stavieb na Slovensku, ktorú realizuje firma DOMESI. Architektka, ktorá žiakov sprevádzala bola príjemne prekvapená angažovanosťou, aktivitou a poznatkami zúčastnených žiakov. Exkurziu podporila firma Domesi Slovensko a Firma Agrop, výrobca CLT panelov Novatop

          • iBobor

          • V dňoch 8. 11. 2022 a 10. 11. 2022 sa zapojilo 96 naších žiakov do celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. Najlepšími riešiteľmi boli Randiak Matej, Vojtas Peter, Grobarčíková Sandra, Kondela Michal, Vlžák Roman, Volček Kristián, ktorí boli odmenení diplomami a vecnými cenami.

          • Strelecká súťaž

          • V stredu 30. 11. 2022 sa uskutočnilo prvé kolo streleckej súťaže, ktorého sa zúčastnilo 17 žiakov. Na prvom mieste sa umiestnil Kutlák Martin, na druhom Majcher Matej a na treťom Romaňák Rastislov. V nasledujucich mesiacoch budú prebiehať ďalšie kolá, ktorých sa môžu zúčastniť zaujemcovia o streľbu.