• O Z NA M

          • Vážení rodičia, milí žiaci I. ročníka,

            oznamujeme Vám, že z technických príčin sa zmenilo miesto lyžiarskeho a snoubordového kurzu. Kurz sa bude realizovať na lyžiarskom vleku v Krušetnici v nasledovných termínoch:

            I. turnus   05. 02. 2024 – 09. 02. 2024           I.B, I.C, I.F

            II. turnus  12. 02. 2024 – 16. 02. 2024          I.D, I.E, I.A  

          • ENGLISH IS EASY (really?) ...

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR každoročne vyhlasuje Olympiádu v anglickom jazyku. Aj na našej škole si tí najlepší z najlepších zmerali sily v školskom kole Olympiády v anglickom jazyku. Svoje vedomosti si otestovali v písomnej a ústnej časti, v ktorých zároveň preukázali aj svoj záujem a chuť o štúdium anglického jazyka. Na základe výsledkov boli určené prvé tri miesta:

             

            1. miesto: Filip Nakačka

            2. miesto:Eliška Jurigová

            3. miesto:Matej Randjak

             

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a prajeme veľa úspechov pri zdolávaní nástrah  a objavovaní krás anglického jazyka, aby ho v budúcnosti čo najlepšie dokázali využiť vo svojom osobnom a pracovnom živote.

          • Anglická divadelná inscenácia United Neighbours of London

          • Naši žiaci z I.B, II.A a III.C sa dňa 18.01.2024 zúčastnili divadelného predstavenia United Neighbours of London, v ktorom si precvičili porozumenie v anglickom jazyku a zistili, aké dôležité je pomáhať si v dnešnej digitálnej dobe, v ktorej chýba ľudský kontakt.

            Sedem poschodí, sedem nájomníkov, sedem osudov, anglický prejav s atraktívnymi dialektami, variabilná scéna, dynamická hudobná koláž a expresívne herectvo, to všetko prezentovali herci v príbehu o tajomnom liste. Príbeh upriamuje pozornosť diváka na dobré vzťahy so svojimi najbližšími. Ako napovedá názov, nejde v prvom pláne o rodinné vzťahy, ale o vzťahy s tými, ktorých máme okolo seba, pod sebou, nad sebou, alebo len cez chodbu. Rodinu a susedov si v živote nevyberieme, preto je dobrý sused nad zlato. Doba, ktorú žijeme, je extrémne sociálna v digitálnom zmysle, ale chýba jej fyzický kontakt, dotyk, skutočná realita. Viac pozornosti sa dostáva displejom ako ľuďom z mäsa a kostí okolo nás. Kto mi však pomôže, keď pôjde do tuhého? Zvládnem to sám? 

            Aj tentokrát herci našich žiakov vtipným a moderným predstavením zaujali. Ďakujeme za zážitok!

          • Najsilnejší študenti našej školy

          • Kto by nepoznal známe pretláčanie rukou… Z obľúbenej zábavy žiakov, študentov a chlapov sa dnes stal šport – armwrestling, ktorý sa teší stále väčšej obľube.... a nie je to zďaleka iba mužská záležitosť.

            SOŠt v Námestove zorganizovala školské kolo v tomto čoraz viac obľúbenejšom športe. Najlepšie sa umiestnili títo žiaci:

             

            V kategórii dievčat:

            1. Betíková Ema, 2. Huceľová Silvia, 3. Prisenžniakova Rebeka.

             

            V kategórii chlapcov do 80kg:

            1. Juriga Ľuboš, 2. Chudiak Roman, 3. SkurčákJozef.

             

            V kategórii chlapcov nad 80kg:

            1. Bartoš Adam, 2.Štefaňák Jakub, 3.Svetlák Matej.

             

            Blahoželáme a prajeme veľa ďalších športových úspechov.